top of page

Oprichting mobiliteitsfonds

Bijgewerkt op: 29 jul. 2021

Met dit project willen we de mobiliteit vergemakkelijken van patiënten die fysiek of economisch niet in staat zijn om op de plek van behandeling te komen. Door het oprichten van een mobiliteitsfonds kunnen we deze patiënten in staat stellen om de vereiste controles bij te wonen. Hiermee kunnen we zorgen dat deze patiënten geen terugval hebben, hun medicatie krijgen en hiermee hun kwaliteit van leven verbeteren. Daarnaast zorgt het voor extra contactmomenten met patiënten. We weten dat velen zich niet bewust zijn van het belang van medicatie en stoppen om externe redenen. Fundashon Plons Korsou kan op basis van deze contactmomenten patiënten doorverwijzen en daarmee de hulp bieden die nodig is.

Doel. Er wordt een mobiliteitsfonds opgericht, waardoor patiënten die niet in zorg komen of uit zorg dreigen te vallen in staat zijn zich op de juiste locatie te laten behandelen en/of te laten voorlichten.


Projectplan

Na verschillende onderzoeken onder patiënten zijn de problemen die naar voren zijn gekomen, naast het gebrek aan informatie en het feit dat mensen zich niet comfortabel voelen om met hun diagnose naar buiten te treden, ook vaak heel praktisch van aard.

Een van deze zaken betreft het feit dat patiënten transport nodig hebben om naar het ziekenhuis te komen, of zelfs opgehaald moeten worden. Er zijn cases bekend van mensen die een halve dag moeten lopen om naar het ziekenhuis te komen. Veel patiënten moeten uit hun isolatie gehaald worden en daarom is het goed om contact met andere patiënten en hulpverleners te hebben. Ook hiervoor is transport nodig.

Vanwege het feit dat het thema heel erg gevoelig ligt, moet ook de aanpak van transport zeer zorgvuldig worden aangepakt (dus geen auto met een grote sticker erop).

Door het oprichten van het mobiliteitsfonds zorgen we ervoor dat patiënten die nu moeite hebben om naar het ziekenhuis te komen voor behandeling, of om deel te nemen aan informatiesessies hiervoor de mogelijkheid krijgen.

Transport kan worden geregeld door bestaande bedrijven in te schakelen die patiënten op kunnen halen, of bijvoorbeeld door het ter beschikking te stellen van buskaartjes waarmee patiënten kunnen reizen.


Ben je geïnteresseerd om je bijdrage te leveren voor dit project? Dan kunnen we op verzoek een uitgebreider projectplan en bijbehorende begroting leveren. Stuur ons een bericht, en we nemen contact op.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page